Jossi is er! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Ingeborg Zijdenbos - WaarBenJij.nu Jossi is er! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Ingeborg Zijdenbos - WaarBenJij.nu

Jossi is er!

Blijf op de hoogte en volg Ingeborg

06 December 2004 | Suriname, Paramaribo

Jaaah!! Na een weekje alleen in een stil en leeg huis (maar zeker niet eenzaam hoor!!!), heb ik eindelijk een medebewoner en avonturier! Heb zondagavond samen met taxichauffeur Bryan Jossi van Zanderije gehaald. Helaas voor haar kwam ze in de regen aan, maar wij waren wel blij met een verfrissend tropisch buitje! Gelukkig kon ik Jos meteen blij maken met de grote verrassing dat ze maandag lekker vrij was. De maandag hebben we dus gebruikt voor een dagje acclimatiseren. Grappig om te merken dat ik echt al helemaal gewend ben na een weekje, als je ziet dat het voor Jos allemaal toch wel even nieuw en flink wennen is. Opvallend is dat ik de Surinaamse mentaliteit al overgenomen heb; niks hoeft, alles is ok, en van plannen houd ik echt niet meer. Werd vanmiddag bijna een beetje ongedurig omdat we wel 3 verschillende dingen moesten regelen en ons avondprogramma ook al 3 dagen vast ligt. :)
Na een kleine rondleiding door Paramaribo gister en natuurlijk een cappucino bij 't Vat, hebben we de rest van de dag lekker bij het zwembad gelegen. Heerlijk! Vanochtend Jossi afgeleverd op haar afdeling, en zelf ook weer aan de slag. Er was niet zoveel te doen, dus zijn we er om 13.00 tussenuitgeknepen om met Bryan naar de vreemdelingendienst te gaan. Even ons visum verlengen en zorgen dat ik het land niet uitgegooid word! Vanavond onze eerste salsa-les! ben benieuwd, volgens mij wordt het nooit wat met mij!
We zijn ook een beetje op huizenjacht, aangezien ons huis, behalve de relaxede lokatie, wel erg duur is. We kunnen vanaf 1 december in de zusterflat van het AZP, 3x zo goedkoooop, maar wel met het grote nadeel dat ze daar momenteel vaak geen water hebben....lastig, lastig, we moeten zowaar nog na denken ook hier...had ik afgelopen week al bijna afgeleerd!

• 06 December 2004 - 16:38

Marjo:

niet meer denken???? ik dacht toch echt dat je als je stage liep toch wel na moest denken hoor, maar ja, ik studeer natuurlijk ook nog niet zo lang he nouw pap en mam gaan morgenavond lekker weg, jeeeeeeej marjo heeft het rijk voor zich alleen dan
    nouw sis, spreek je snel weer! en blijf vooral al die logs plaatsen! vind het zuper leuk!

dikke kuzzzzzzzzz marjo